>

Frequentieregelaar voor Filterpomp

Begrijp hoe filterpomp-energie te besparen in 4 stappen


Energiebesparende frequentieregelaar : Het Concept

De theorie van de frequentie gestuurde filterpomp

 Via een frequentieregelaar is het mogelijk een filterpomp trager te laten draaien, en op die manier energie te besparen.


Als een pomp aan 75% van haar normale snelheid draait, zal ze slechts 50% van de energie gebruiken

Anderzijds is het voor de zwembadfiltratie beter, om deze op een lager toerental uit te voeren.  U heeft alleen het maximale toerental nodig bij stofzuigen en spoelen van de filter !
.

                                
Wij bevelen aan om - na opstart aan 100% van de pompcapaciteit - het toerental (en dus het pompdebiet) met 25-30% te verminderen, waardoor het energieverbruik met ongeveer 50% verminderd, en er toch nog voldoende water circuleert om het zwembad degelijk te filteren.. 

Een frequentieregelaar is een logische keuze : het apparaat betaalt zichzelf binnen het jaar helemaal terug !

Hoe installeer ik een frequentieregelaar ?

 Niets is zo eenvoudig als de installatie van een frequentieregelaar. Steek de frequentieregelaar in de stekker, en steek de filterpomp in de vrouwelijke stekker van de regelaar.

Opgepast : de frequentieregelaar moet een vermogen hebben, dat minstens even groot is als het vermogen van de filter pomp.

 

  Wifi en display frequentieregelaar

   

    De Beniferro Display frequentieregelaar is heel eenvoudig te bedienen. Hij is helemaal voorgeprogrammeerd, zodat dit een werkelijk Plug & Play toestel is. Indien u het energieverbruik van uw filterpomp wil monitoren kan u deze frequentieregelaar combineren met een intelligente wifi-stekker.


  De Wifi gestuurde frequentieregelaar wordt bediend via een 0-10V controle module, met flow- en temperatuursmeting. Deze unit bied de gebruiker extra mogelijkheden zoals de keuze tussen manueel of automatisch / timer mode, het monitoren van het energieverbruik, programmatie van een antivries functie, genereren van een "no-flow" alarm ... .


  De Wifipool-app is gratis en beschikbaar voor Android en IOS en is te vinden onder "Wifipool".


  De Wifipool app en producten zijn gebaseerd op eenvoudige technologie : goedkoop, betrouwbaar en eenvoudig te installeren voor de doe-het-zelver

                                      

                                     
                                 Beniferro Display frequentieregelaar


               

  Wifi gestuurde frequentieregelaar