>

Beni-Twin Waterbehandeling Vloeibare Chloor - Zuur

Automatische waterbehandeling begrijpen in 4 stappen
Beni-Twin : Het Concept

                      

Bekijk Display versie >                                                     Bekijk Wifi versie >

pH en Chloor meten en corrigeren


  Om proper en veilig water te garanderen, regelt de Beni Twin automatisch de pH (zuurgraad) van het water tussen 7,2-7,6 en het chloorgehalte tussen 0,5 en 1,5 ppm


De pH wordt continu gemeten met een pH-sonde.

Chloor wordt gemeten door een Redox-sonde. Over het algemeen komt een Redox van 700mV overeen met 1 ppm chloor.

Als  de pH te hoog is, zal het systeem automatisch zuur doseren om de pH te corrigeren via een peristaltische pomp. Voor een zwembad van 50 m³ heeft u +- 15 tot 30 cl 15% zwavelzuur (= één glas) per dag nodig.  

                                                                                                                                    

Odoo image et bloc de texte

Peristaltische pomp

    

                                          
              
                    pH sonde                         Redox (chloor) grafiek

Om het chloor aan te passen zal het systeem 

Vloeibare  chloor (of bleekmiddel) Toevoegen via een peristaltische pomp. Voor een zwembad van 50 m³ heeft u +- 30 tot 60 cl per dag 15% bleekmiddel nodig (2-3 glazen per dag). Chloor is een eenvoudig, zeer effectief en goedkoop desinfectiemiddel.

Plug & Play - installatie waterbehandeling

 

 

  Zowel  de Beni Twin als de Beni Twin Wifi Wifi zijn volledig voorgemonteerd op een plaat. Alle verbindingen en leidingen zijn reeds gemaakt, zodat u zelf niets meer hoeft in mekaar te steken.  Plaats het paneel gewoon op de retourleiding naar het zwembad in een leiding van 50 mm. Dit kan zonder te plakken, via de bijgeleverde 50mm rubber moffen. Een bypass is niet verplicht.

Alle accessoires voor installatie en gebruik (sondes, kalibratievloeistof, handleiding ...) worden bijgeleverd. De normale gebruikscondities (pH 7.2-7.6, Redox > 700mV) zijn reeds voorgeprogrammeerd in het apparaat.


Wifi of Display

  De Beni Twin is beschikbaar zowel in Wifi versie als Display versie.


De Wifi versie werkt via de "Wifipool app". Het voordeel van deze oplossing is dat u uw waterkwaliteit letterlijk overal ter wereld kan verifiëren en bijsturen. Via de Wifipool app en apparatuur kan u ook nog andere parameters van uw zwembad (temperatuur, niveau, flow) meten en bijsturen.


De Display versie is een van de meest eenvoudige waterbehandeling-apparaten op de markt. Via de display kan u pH en Redox (Chloor) aflezen. Via het handige menu kan u de vooringestelde parameters (taalkeuze, pH en redox setpoint etc ...) wijzigen.


Beide apparaten werken op dezelfde wijze : ze controleren continu de pH en de Redox (Chloor). Van zodra een van beiden bijgestuurd moet worden, gaat de pH- of de Chloorpomp draaien.

                Beni Twin WifiBeni Twin Display
                                                                               Manual - Snelstartgids - Youtube - BrochuresHulp nodig ?

Praat met onze experten