>

Beni-Duo Wifi : Waterbehandeling met zoutelektrolyse

Zoutelektrolyse waterbehandeling begrijpen in 4 stappen


Beni-Duo Wifi : Het Concept

pH en Chloor meten en corrigeren

 Om  proper en veilig water  te garanderen, regelt de Beni Twin automatisch de  pH (zuurgraad) van het water tussen 7,2-7,6 en het  chloorgehalte tussen 0,5 en 1,5 ppm


De pH wordt continu gemeten met een pH-sonde.

Chloor wordt gemeten door een Redox-sonde voor zoutelektrolyse waarbij de sensor  bedekt is met een beschermend laagje goud . Over het algemeen komt een Redox van 700mV overeen met 1 ppm chloor.


Als  de pH te hoog is, zal het systeem automatisch zuur doseren om de pH te corrigeren via een peristaltische pomp. Voor een zwembad van 50 m³ heeft u +- 15 tot 30 cl 15% zwavelzuur (= één glas) per dag nodig.

.

                        

   pH sonde                            Redox-grafiek (7 dagen)                                 


 Als de Redox (Chloor) te laag is,  zal het de zoutelectrolyse   automatisch chloor  (of bleekmiddel) aanmaken  via een zoutelectrolysecel.   Voor een zwembad van 50 m³ heeft een zoutelektrolysetoestel nodig, dat minstens 15 g chloor per uur aanmaakt.

Om een zoutelektrolyse te laten werken, is het nodig vooraf zout aan het zwembad toe te voegen. Dit zout wordt dan door de electrolysecel omgezet naar chloor. Na reactie van de chloor met algen, bacteriën ... wordt het chloor terug omgezet naar zout


Alle gegevens kunnen continu afgelezen worden via de GSM

Plug & Play - installatie Wifi zoutelectrolyse Zowel  de Beni Duo als de Beni Duo Wifi Wifi zijn volledig voorgemonteerd op een plaat . Alle verbindingen en leidingen zijn reeds gemaakt, zodat u zelf niets meer hoeft in mekaar te steken.  Plaats het paneel gewoon op de retourleiding naar het zwembad in een leiding van 50 mm. Dit kan via de bijgeleverde 50mm rubber moffen. Een bypass is niet verplicht.

Alle accessoires voor installatie en gebruik (sondes, kalibratievloeistof, handleiding ...) worden bijgeleverd. De normale gebruikscondities (pH 7.2-7.6, Redox > 700mV) zijn reeds voorgeprogrammeerd in het apparaat.

 

  Besturing via de Wifipool app

   

    De app wordt het centrale punt van uw zwembadbesturing / Waterbehandeling.  Het voordeel van deze oplossing is dat u uw waterkwaliteit letterlijk overal ter wereld kan verifiëren en bijsturen.  U kunt op een grafiek zien, hoe goed de pH en de Redox (Chloor) onder controle blijven, kan alarmmeldingen krijgen (afwijkende waarden, chloor- of zuurcontainer leeg etc. ...)


  De app is gratis en beschikbaar voor Android en IOS en is te vinden onder "Wifipool". 
  Via de Wifipool app en apparatuur kan u ook nog andere parameters van uw zwembad (temperatuur, niveau, flow) meten en bijsturen.


  De Wifipool app en produkten zijn gebaseerd op eenvoudige technologie : goedkoop, betrouwbaar en eenvoudig te installeren voor de doe-het-zelver.